Behandelingen
 

ONTSPANNENDE LICHAAMSMASSAGES 

Ontspannende massages zijn bedoeld om stress te verminderen, weer in balans te komen, geestelijk en lichamelijk. Ze kunnen stressgerelateerde klachten verlichten. Ook kunnen ze preventief werken. Ze zijn bovendien zeer geschikt als verwenmoment voor jezelf.
Er wordt vooral gebruik gemaakt van strijkingen en knedingen met olie.
Indicaties kunnen bijv. zijn:
hoofdpijn, pijn in rug, nek, schouders, vermoeidheid, stress, drukte, burn-out (niet diepste fase), rsi, slecht slapen, emotionele onbalans, vage klachten, geen klachten (puur behoefte aan ontspanning).  
 

Voorbeelden: 

·         Algehele lichaamsmassage 60 min (rug, armen, benen) 

·         Algehele lichaamsmassage 90 min (rug, armen, benen, borst, schouders, nek, hoofd, gezicht) 

·         Deelmassage rug 30 min 

·         Deelmassage benen 30 min 

·         Deelmassage borst, schouders, nek, hoofd, gezicht 45 min 

·         Deelmassage rug, nek, schouders, armen 45 min

·         Deelmassage hoofd, nek schouders op de stoel 20 min

Een massage zelf samenstellen kan altijd. Vooraf spreken we een tijd af. Ook combi-massages lichaam/voeten zijn mogelijk.

 

ENERGETISCHE LICHAAMSMASSAGE 

Chakra’s zijn velden in het lichaam, waar levensenergie wordt ontvangen, afgestemd en afgegeven. Er zijn 7 hoofdchakra’s. Zes bevinden zich rondom de ruggegraat van stuitje tot voorhoofd en de zevende chakra bevindt zich boven het hoofd.  

Elk chakra heeft lichamelijke, emotionele en spirituele componenten. Elk chakra is verbonden met een bepaald gebied van het lichaam (en bijbehorende organen) en met bepaalde emotionele en spirituele capaciteiten. Elk chakra staat in contact met een bepaalde hormoonklier. De chakra’s hebben directe invloed op het functioneren. Niet optimaal stromen van energie in de chakra’s betekent slechter functioneren.  

De chakra-massage zorgt voor energetische balans. Na contact maken en enkele ontspannende massagegrepen wordt begonnen met het leggen van handen of vingers op of boven de energievelden in combinatie met een mengsel van verschillende aroma’s die op een of meerdere chakra’s een positieve werking hebben.
De energetische massage waarmee ik werk is een chakra-massage van 60 min.
Indicaties kunnen bijv. zijn:
psychische problemen (bijv. angsten, depressies, paniek), emotionele problemen (bijv. onzekerheid, verdriet, somberheid, twijfel, angst voor intimiteit, jaloersheid), seksuele problemen, hartproblemen, energietekort, nachtmerries, slechte weerstand, hormonale klachten.

 

STIMULERENDE MASSAGE 

Een stimulerende massage is evenwicht bevorderend, opwekkend en zuiverend. Deze massage stimuleert het zelfregulerend vermogen van het lichaam. O.a. de werking van de lever (stofwisseling), de spijsvertering en het immuunsysteem worden verbeterd. De behandeling kan ondersteunend werken bij afvallen en ook bijv. bij terugkerende infecties. De massage is een goede oppepper, geeft energie.   

De massage is aardend, stimuleert het zelfvertrouwen en is anti-depressief. Je aura (levensenergie) komt weer goed om je lichaam heen.  

Bij een stimulerende massage worden op het lichaam wrijvende bewegingen gemaakt (met olie). Eerst langzame, lange bewegingen, daarna op dezelfde plek korte en stevige bewegingen. Het hele lichaam wordt ‘opgepoetst’. Tussendoor wordt veel afgestreken. 

Indicaties kunnen bijv. zijn:

energietekort, vermoeidheid, spijverteringsproblemen, overgewicht, cellulitis, infectieziekten als griep, verkoudheid en huidaandoeningen, impotentieproblemen, concentratie- en geheugenproblemen, leerproblemen, weinig zelfvertrouwen, doelloosheid, besluiteloosheid, zweverigheid, angst, depressie, emotionele onbalans.     

 

TUINA ZEN MASSAGE 

De Chinese Tuina massagetechniek verbetert de gezondheid van zowel lichaamsstructuur als bewegingsapparaat. Deze techniek heeft goede invloed op zenuwstelsel, bloedsomloop, weerstand van het lichaam en verdrijft gifstoffen. En Tuina bevordert de circulatie van Qi, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn bestreden worden en functioneert het bewegingsapparaat weer normaal.  Onderliggende emoties kunnen hierbij vrijkomen.  

De Tuina Zen massage kan pijn weghalen en rust brengen.
Bij de Tuina Zen massage wordt zowel met techniek als met de Qi gewerkt. Uiteenlopende technieken worden gebruikt met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Het lijkt nogal krachtig, maar het voelt uieindelijk erg goed.
Indicaties kunnen uiteenlopend zijn, maar vaak toegepast bij pijn of spanning in nek, schouders, hoofd of rug.

 

STOELMASSAGE

Bij stoelmassage wordt gebruik gemaakt van de basisprincipes van shiatsu. Shiatsu is een Japanse energetische drukpuntmassage.   

Je ontspant en wordt bewust van je lijf. Je ademhaling verdiept. Energie komt in beweging en de energieverdeling verbetert. De communicatie naar binnen en naar buiten toe herstelt zich. Emoties worden duidelijk. De massage heeft invloed op lichaam en geest (holisme). Je voelt je herboren na afloop. 
Rug, schouders, armen, nek en hoofd worden behandeld, waarbij je gekleed op een speciale stoel zit. Er wordt gewerkt met natuurlijke aanraking en druk met vingers, volle hand en elleboog. De massage wordt aangepast aan de energie-verdeling van de persoon en kan variëren in ritme, stevigheid, maar ook in meer fysieke of energetische benadering.
Indicaties kunnen bijv. zijn:
spanning in rug/schouders/armen/nek/hoofd, hoofdpijn, emotionele onbalans, vermoeidheid.

 

VOETREFLEX (PLUS) MASSAGES 

Bij voetreflexmassage worden drukpunten en reflexzones op de voeten gemasseerd die corresponderen met een deel van het lichaam of een orgaan. Het masseren geeft een prikkel, die betere doorbloeding, lymfedoorstroming en energiedoorstroming in het corresponderende gebied teweeg brengt. Hierdoor kunnen cellen vervuiling kwijt en beter voedingsstoffen opnemen. Ook psychisch heeft voetreflexmassage een positief effect.    

VoetreflexPlusmassages combineren Westerse grepen met Chinese grepen, waardoor het effect wordt versterkt. Hierbij worden ook de onderbenen en knieën meegenomen.  

De Chinezen gaan ervan uit dat ziekte vooral voortkomt

uit het niet vrij stromen van de energie door je lichaam

(vaak door emoties).

Deze energie noemt men Qi.

Het is de levensenergie, die lichaam en geest voedt.

Qi stroomt door ons lichaam in de meridianen.

Daar waar deze aan de oppervlakte liggen vindt men acupunctuurpunten. Meridianen voeden de organen.

Organen en hun betrokken meridianen vormen één geheel.

Problemen in een orgaan kunnen een meridiaan aantasten en andersom.

Met het masseren van een meridiaan (of koppel meridianen) kunnen we  symptomen behandelen die in het verloop van een meridiaan bestaan, maar ook symptomen die duiden op een slecht werkend orgaan. 

Ook hebben meridianen en organen een functie

op emotioneel en mentaal gebied. 

De massages zijn een combinatie van energetische en reflexgrepen. Dat kan strijken zijn, maar ook rollen, draaien, drukken, knijpen, vasthouden en bijna vasthouden. Er wordt olie gebruikt. 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen

o    LOSSE VOETREFLEXPLUSMASSAGES

o    THERAPEUTISCHE VOETREFLEXPLUSMASSAGES

 

o   LOSSE VOETREFLEXPLUSMASSAGES (45 min.)

Deze kunnen als losse massage worden geboekt en zijn vaak ter ontspanning bedoeld. Maar ze kunnen ook specifiek zijn, bijv. reinigend of verlichtend bij tijdelijke lichte klachten of ongemakken. Ook energetische voetreflexPlusmassages kunnen als losse massage worden geboekt. Er wordt volstaan met een korte anamnese.

De massages zijn gebaseerd op 45 minuten. Nadere uitleg wordt verderop gegeven.

 

o   THERAPEUTISCHE VOETREFLEXPLUSMASSAGES (60 min.)

Naar aanleiding van de klachten kan in overleg gekozen worden voor een behandeltraject. Dat wil zeggen dat een plan van meerdere therapeutische massages (van gemiddeld 60 min.) wordt opgezet, die samen zorgen voor het behandelen van de persoon in z’n totaliteit en al zijn of haar klachten. 

Dit behandelplan wordt voorafgegaan door een uitgebreide anamnese en een aantal onderzoeksmomenten, zoals bijv. een analytische massage (opsporen van gevoelige punten op de voet), voetdiagnostiek (bekijken van de voeten), tongdiagnostiek (bekijken van de tong).

Dit voortraject neemt meestal twee afspraken van 60 min. in beslag.

 

De therapeutische massages hierna zijn gebaseerd op 60 min. De eerste massage is altijd een ontspanningsmassage. Hierna volgen specifieke voetreflexplusmassages aangevuld met meridiaanbehandeling, afgewisseld met energetische voetreflexplusmassages. 

Tussen de therapeutische massages zit als het kan maximaal twee weken. 

Hoeveel massages nodig zijn is per persoon verschillend. Dit hangt af van de reacties op de massages en hoe snel er verbeteringen/veranderingen optreden. Er wordt tussentijds voortdurend geevalueerd en een traject kan indien nodig tussentijds aangepast worden of tijdelijk worden onderbroken.

Er volgt altijd in overleg een afbouw en advies voor onderhoudsmassages.

 

LOSSE VOETREFLEXPLUSMASSAGES:                 

45 min.

 

ONTSPANNEND:

De ontspannende massage is vooral gericht op algemene spanningsklachten, maar is ook heel fijn als er geen klachten zijn!

Indicaties kunnen bijv. zijn:
stress, vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen, niet lekker in je vel zitten, vage klachten, emotionele onbalans.

 

SPECIFIEK (en zeker ook ontspannend):

De hormoonmassage behandelt alle hormoonklieren in het lichaam via de voeten. De massage kan hieraan gerelateerde lichamelijke en psychische klachten verminderen. Maar ook deze massage is zonder specifieke klachten te ondergaan. Het brengt je hele hormoonhuishouding in balans.

Indicaties kunnen bijv. zijn:

stress, vermoeidheid, slaapproblemen, slechte weerstand, ontstekingen, huidproblemen, migraine, menstruatieklachten, overgangsklachten, puberteit, bloedsuikerschommelingen, stofwisselingsproblemen, onzekerheid.

De hoofdmassage kan verlichting geven bij alle symptomen voelbaar in het hoofd. Ook kan deze massage verbetering brengen bij problemen te maken met de functies van het hoofd. Het is bovendien een prettige massage voor mensen die teveel controle willen houden of teveel pieken en denken. Het maakt je hoofd leeg.

Indicaties kunnen bijv. zijn:

hoofdpijn, duizeligheid, holteontsteking, verkoudheid, allergie, mondproblemen, oor- en oogproblemen, hersenschudding, slaap-, leer-, concentratie- en coördinatieproblemen, teveel ‘in je hoofd zitten’

De lymfemassage is een reinigende massage die het lymfesysteem stimuleert, waardoor de afweer tegen ziektekiemen en het immuunsysteem van het lichaam beter gaan werken. De massage geeft ook positiviteit en zelfwaardering. Bij geen klachten is dit ook een hele fijne massage.  

Indicaties kunnen bijv. zijn:

vermoeidheid, herstel, verkoudheid, medicijngebruik, huidproblemen, allergie, depressie.

In bepaalde gevallen kan deze massage beter niet, bijv. bij kanker-, diabetes- en rheumapatiënten.

De nier/blaas massage is een reinigende massage die direct positief werkt op het urinewegsysteem. Afvalstoffen kunnen het lichaam beter verlaten en zodoende kunnen klachten verminderen of voorkomen worden. Deze massage pakt verzuring van het lichaam aan en gaat zo hieraan gerelateerde klachten tegen. Op psychisch vlak zorgt de nier/blaas massage voor emotioneel evenwicht.

Indicaties kunnen bijv. zijn:

blaasontsteking, incontinentie, nierstenen, teveel vocht vasthouden, cellulitis, gewrichtsklachten, huidproblemen, emotionele onbalans.

De spijverteringsmassage heeft een positief effect op de spijvertering, waardoor voedsel beter wordt verteerd en voedingsstoffen beter opgenomen in het lichaam. Daarnaast bevordert deze massage een betere werking van de hersenen en van andere slijmvliezen van het lichaam en verhoogt de weerstand.

Indicaties kunnen bijv. zijn:

spijverteringsproblemen, depressiviteit, slechte weerstand, stress, problemen op mentaal of emotioneel gebied.

De hart/bloedsomloop massage kan verbeterend werken bij ziektebeelden van het hart, doorbloedingsstoornissen en bloedvatproblemen. Het hart staat voor onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf, anderen en voor het leven. Deze massage bevorderd het evenwicht tussen gevoel en verstand en zorgt voor levenslust, vitaliteit, vrijheid, openheid en bezieling. Het bloed is de drager van de diepste ‘ik’, van de diepste verlangens. Deze massage geeft individualiteit en authenticiteit (echtheid).

Indicaties kunnen bijv. zijn:

hartritmestoornissen, hoge en lage bloeddruk, koude handen/voeten, wintertenen, aambeien, spataderen, angst, moed laten zakken, gebrek aan genot, stress, emotionele onbalans, mentale problemen, slaapproblemen.

De ademhalingsmassage kan worden toegepast bij aandoeningen van neus-keelholte en luchtwegen. Ook huidproblemen kunnen worden behandeld met deze massage, vanwege nauwe relatie van de longen met de huid. Tevens is dit een goede massage voor meer vitaliteit en energie, door betere zuurstofopname. Ademhaling is uitwisseling tussen binnen- en buitenwereld. De ademhaling heeft te maken met ruimte in contact met omgeving en ruimte nemen voor jezelf.

Indicatie kunnen bijv. zijn:

astma, brochitis, COPD, hyperventilatie, ontstekingen, benauwdheid, allergie, acne, eczeem, minder energie, verminderde weerstand, moeite met voor zichzelf opkomen, vast blijven zitten in het verleden.

De wervelkolommassage is kan verlichtend zijn bij wervelkolomproblemen, maar ook bij problemen van het bewegingsapparaat. De massage stimuleert alle organen en is anti-stress. De wervelkolom is het centrale energiekanaal voor de levensenergie. Een goede doorstroming hiervan geeft goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Verder symboliseert de wervelkolom iemands innerlijke houding (hoe standvastig en oprecht ga je door het leven) en geeft innerlijke rust.

Indicaties kunnen bijv. zijn:

(lage)rugklachten, nekklachten, ischias, hernia, ziekte van Bechterew, ziekte van Scheuermann, artrose, artritis, osteoporose, jicht, spierziekten, kramp, peesontstekingen, stress, moeite met oprecht zijn, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, slecht geheugen. 

De spieren/gewrichten massage geeft mogelijk verlichting bij aandoeningen van het bewegingsapparaat, maar ook bij wervelkolomproblemen. Doordat de botten betrokken zijn bij de aanmaak van nieuwe bloedcellen, wordt dit met deze massage gestimuleerd. De massage zorgt zowel voor fysieke beweeglijkheid, als voor psychische beweeglijkheid en flexibiliteit. De massage bevordert de conditie van het bot, maar geeft ook psychisch gezien stabiliteit, structuur en draagkracht.

Indicaties kunnen bijv. zijn:

artrose, artritis, osteoporose, jicht, spierziekten, kramp, peesontstekingen, (lage)rugklachten, nekklachten, ischias, hernia, ziekte van Bechterew, ziekte van Scheuermann, Carpaal tunnelsyndroom, gebrek aan flexibiliteit, gebrek aan stabiliteit.

Massage van de beenreflexzones:  
Op het onderbeen bevinden zich eveneens reflexzones, die corresponderen met verschillende organen/gebieden. Door deze zones te masseren, kan ook de werking van de organen/gebieden worden gestimuleerd. De voeten worden hierbij kort meegenomen.
Indicaties kunnen bijv. zijn: vage klachten, als doorbraakalternatief bij een behandeltraject, als aanvulling bij andere massages

 

ENERGETISCH (en heel ontspannend):

Energetische beenmeridiaan massage:

Hierbij worden alle beenmeridianen gemasseerd en een aantal belangrijke acupunctuurpunten hierop. 

Indicaties kunnen bijv. zijn: rusteloze benen, onverklaarbare vermoeidheid, depressie, versterking organen, balans herstellen 

Energetische handmeridiaan massage:

Hierbij worden alle armmeridianen gemasseerd en een aantal belangrijke acupunctuurpunten hierop.

Indicaties kunnen bijv. zijn: hart en geest kalmeren, versterken afweersysteem, ademhalingsproblemen, klachten in het gezicht, spijsverteringsproblemen, huidklachten

Zonnevlechtmassage:

Fysiek is de zonnevlecht een zenuwknoop, met als functie controle van de interne organen, zoals de werking van het spijsverteringssysteem.

Energetisch is de zonnevlecht ons krachtcentrum. Van hieruit voelen we ons doel, passie, verlangen en zetten dat in de wereld neer. Via de zonnevlecht nemen we informatie op over de buitenwereld. De zonnevlecht reageert sterk op stemmingen, emoties en spanning.

De zonnevlecht is volgens de chakraleer het 3e chakra. De chinezen kennen geen chakra’s, maar de zonnevlecht is zowiezo een centrum van energiebeweging, belangrijk voor de geestkracht. Hij komt op de voeten overeen met acupunctuurpunt nier 1, wat als functie heeft goed aarden en spanning afvoeren.  Deze massage is fijn bij alle vormen van spanning en stress. Hij vergroot de persoonlijke wil en kracht.

Indicaties kunnen bijv. zijn: ‘knoop in de maag’, buikpijn bij kinderen, nieuwe situaties, vermoeidheid, burn-out, spijsverteringsproblemen, maagzweren, diabetes

Chakramassage:

De chakra’s kunnen ook via de voeten worden behandeld. Deze massage heeft zowel een lichamelijke, een psychische en een spirituele werking. Lichamelijk worden alle gebieden en organen gestimuleerd. Daarnaast staat elk chakra dus in verbinding met een van de hormoonklieren, waardoor deze ook in balans worden gebracht. Psychisch en spiritueel gezien zorgt deze massage voor balans op vele gebieden.  Het is een lichte, ontspannen massage.

De indicaties kunnen zeer uiteenlopend zijn, bijv.: psychische problemen (bijv. angsten, depressies, paniek), emotionele problemen (bijv. onzekerheid, verdriet, somberheid, twijfel, angst voor intimiteit, jaloersheid), seksuele problemen, hartproblemen, energietekort, nachtmerries, slechte weerstand, hormonale klachten. 

Auramassage:

Bij de auramassage worden de vier energetische lagen rond het lichaam, het energetisch veld, geheeld. In elke laag bevinden zich volgens de chakraleer alle chakra’s. Negatieve gedachtes geven negatieve trilling en uiteindelijk ziekte. Eventuele storingen worden aangepakt, waardoor het lichaam weer fysiek, emotioneel, mentaal en op spiritueel vlak in balans komt en goed kan functioneren. Niet fysieke grepen worden afgewisseld met fysieke ontspanningsgrepen.
Indicaties kunnen bijv. zijn: na emotioneel of lichamelijk trauma, na narcose, bij ernstige ziekte, psychische problemen, drugs-, alcohol- en medicijngebruik, stotteren

Polariteitsmassage:

Ons lichaam beschikt over polen die geladen zijn. Elke cel in het lichaam heeft een electromagnetisch veld. Tussen deze polen, door ons lichaam, stroomt de levensenergie. Door een blokkade kan ergens teveel en ergens te weinig energie zitten. Het gevolg is dat men uit balans is en klachten krijgt. Door de polariteitsmassage wordt de energiestroom tussen de twee polen weer op gang gebracht, in zijn oorspronkelijke banen geleid, waardoor blokkades kunnen verdwijnen. De massage kent diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet lichamelijke aanraking.
ndicaties kunnen bijv. zijn: chronische ziekten, depressiviteit, concentratie- en leerproblemen, sterke temperatuurverschillen in het lichaam, extreem wisselend gedrag of emoties, klachten aan een zijde van het lichaam.
Metamorfosemassage:

Dit is een methode voor zelfgenezing en creatieve groei, die verandering bewerkstelligt, metamorfose van binnenuit.

Er wordt ruimte gegeven aan de werking van de levensenergie. Oude blokkades worden in beweging gebracht. Principe: “Door het volledig accepteren van een mens zoals hij is, wordt de mogelijkheid tot veranderen geschapen”.

Metamorfosemassage beïnvloedt spirituele en mentale energie, emoties en klachten.   

Het is een lichte massage op voeten, handen en hoofd langs de reflexgebieden van de wervelkolom, die overeenkomen met de periode van voor de geboorte (de prenatale lijn genoemd). 
Indicaties kunnen bijv. zijn: zwangerschap en geboorte, oudere mensen, huilbaby’s, nieuwetijdskinderen (gevoelig voor alle prikkels), geestelijk gehandicapten, veranderingssituaties, hechtingsproblemen, leer- en concentratieproblemen, sterven en rouwverwerking, ziekteprocessen, verslavingen, psychische klachten, trauma, obstipatie, fertiliteitsproblemen.

 

REFLEXONANTIE 

Reflexonantie is een unieke, natuurgerichte behandelmethode gebaseerd op een combinatie van reflexologie en resonantie-therapie. Het is een holistische methode, d.w.z. dat er aandacht is voor het lichaam als geheel (lichaam en geest met elkaar verbonden).

Belangrijke onderdelen zijn het uitgebreid in kaart brengen van de energie in het lichaam (blokkades opsporen). Dit gebeurt d.m.v. druk op de voetreflexen. De volgende stap is het ontstoren van de geblokkeerde voetreflexen (energiegebieden) met massage in combinatie met resonantie. Dit ontstoren wordt ook gecontroleerd. Klachten kunnen heel direct worden aangepakt. Ook is meer aandacht voor metafysica, de psychische benadering van klachten.

Een reflexonantie afspraak bestaat uit een deel onderzoek en een deel behandeling. Daarnaast is gesprek/afstemming een belangrijk onderdeel (zowel vooraf, tijdens onderzoek en behandeling als na afloop).

Onderzoek:

Onderzoek wordt gedaan d.m.v. van reflexologie, waarbij gebruik gemaakt wordt van een pressuurstokje, een voetenkaart en verschillende kleurtjes. Ook de bloeddruk wordt gemeten. De lichaamsenergie wordt in kaart gebracht en blokkades opgespoord.

Behandeling:

De behandeling, het ontstoren van de geblokkeerde voetreflexen (energiegebieden),  wordt gedaan d.m.v. voetmassage en resonantie via de voeten. Door de voetreflexen te behandelen, worden namelijk ook de corresponderende lichaamsdelen en organen bereikt (zie eerder). Massage gebeurt met olie die uitgezocht is op de situatie en/of de persoon. De resonantie bij relfexonantie is gebaseerd op breed spectrum resonantie. De gebruikte techniek is die van de M.W.O.

Gesprek/afstemming:

Het is belangrijk dat een zo goed mogelijk beeld ontstaat van de persoon en zijn of haar klachten. Daarom  is het ook belangrijk dat de klant relevante informatie geeft over zijn of haar klachten. En tijdens het onderzoek moet er bijvoorbeeld een goede onderlinge communicatie zijn. Het gesprek moet eigenlijk als het kan zoveel mogelijk open blijven.  Er wordt samen gezocht naar de oorzaak/reden van het ontstaan van de klachten. Vaak is die te vinden in de psychosomatiek/metafysica. Door inzicht in de oorzaak van de klachten kan herhaling worden voorkomen.

Reflexonantie kan als losse behandeling worden gegeven. Afhankelijk van de resultaten en wensen, kan dit evt. een aantal keren worden herhaald.

Ook kan reflexonantie in een voetreflexPlus behandeltraject worden opgenomen. Het onderzoek bij reflexonantie is namelijk een ideale manier om snel inzicht te krijgen in klachten en wat een persoon nodig heeft. Als dat nodig is kan aanvullend onderzoek gebeuren, zoals beschreven bij het voetreflexPlus behandeltraject. Bij reflexonantie in een voetreflexPlus behandeltraject zal reflexonantie worden afgewisseld met therapeutische voetreflexPlus massages.

 

 

 

 

Contact informatie

Lief Lijf Vitaliteitsmassages
Dreef 46
4875 AC Etten-Leur 

T: 06 - 29 301 664
info@LiefLijfVitaliteitsmassages.nl

KvK nummer: 56217455